تحولات منطقه

در دومین نشست "فتح قریب" با موضوع روابط آمریکا و اسرائیل و جبهه مقاومت، یک کارشناس امور بین الملل گفت: آمریکا در همه دولت‌ها حامی اسرائیل بوده است.

مشکل ما وجود افراد و جریان غربگرا در کشور است
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

فواد ایزدی دانشیار مطالعات آمریکا در دانشگاه تهران در دومین جلسه از سلسله نشست‌های تخصصی و تبیینی "فتح قریب" با عنوان روابط بین آمریکا واسرائیل که ویژه خادمان و کارکنان آستان قدس رضوی از سوی اداره پاسخگویی به سوالات دینی حرم مطهر رضوی در سالن مرکز همایش‌ها و نمایشگاههای آستان قدس رضوی برگزار شد، گفت: ماه گذشته ترامپ و هریس بر سر این موضوع که کدام یک بیشتر طرفدار اسرائیل است و از طرفی دشمن ایران هستند با یکدیگر رقابت داشتند. از این جهت حمایت‌های سنتی آمریکا از رژیم صهیونیستی ادامه پیدا می‌کند و شاید بیشتر شود و تفاوتی در مسیر حمایت آمریکا از اسرائیل ایجاد نخواهد شد.  

 ایزدی با تاکید بر این مطلب که اسرائیل مستعمره آمریکاست، اظهار کرد: نتانیاهو می‌توانست ۲۴ ساعت صبر کند و بعد از اینکه نتیجه‌ی انتخابات در آمریکا مشخص شود گالانت، وزیر جنگ خود را اخراج کند اما این حرکت نشان می‌دهد دولت نتانیاهو می‌خواهدبا برخی از چهره‌هایی که به او مثل گالانت و رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل انتقاد داشتند، تسویه حساب کند. ذهنیت ترامپ نیز این است که در فاصله‌ی تغییر دولت که حدود دو ماه طول می‌کشد تسویه حساب‌های سیاسی را انجام دهد.  

وی بیان کرد: آمریکا در همه دولت‌ها حامی اسرائیل بوده و حتی در زمان بایدن که شعار صلح می‌داد هم امیدی برای صلح با غزه وجود نداشت. دولت بایدن شعار صلح می‌داد ولی کاملا از رژیم نتانیاهو حمایت سیاسی و نظامی کرد و برای آنها سلاح می‌فرستاد.

 اگر دولت بایدن علاقه مند به صلح بود تنها کاری که باید انجام می‌داد این بود که، به اسرائیل اسلحه ارسال نکند.  

این پژوهشگر حوزه آمریکا ادامه داد: ترامپ نیز سیاست‌های حمایت از اسرائیل را ادامه می‌دهد. همان طور که امیدی به صلح در دولت بایدن نبود، در دولت ترامپ نیز این امید وجود ندارد. آمریکایی‌ها از ابتدا به دنبال خرید وقت بودند تا نتانیاهو جنایت‌های خود را تکمیل کند و این سیاست ادامه پیدا خواهد کرد.

ایزدی تصریح کرد: جنایت و کودک‌کشی آمریکا و اسرائیل در غزه بی حد و مرز است و به طور میانگین روزانه ۲۰ کودک در فلسطین کشته می‌شود و اگر می‌توانست، تعداد کشته‌ها را بیشتر می‌کرد اما به خاطر ترس از ایران، دست به چنین کاری نمی‌زند.  

وی افزود: دشمنی آمریکا با ایران طبق تاریخ و رفتارهای آنان با ایران نشان می‌دهد این آمریکاست که به دنبال دشمنی با ایران است و در این زمینه باید برای اقشار مختلف روشنگری صورت گیرد.

 کودتای ۲۸مرداد، کودتای طبس، تسخیر لانه جاسوسی و بسیاری اتفاقات دیگر شاهد مثال دشمنی آمریکا با ایران است.  

ایزدی با اشاره به مشکلات اقتصادی و داخلی کشور تشریح کرد: راه حل برون رفت از تحریم و مشکلات اقتصادی، باور دشمنی آمریکا با ایران است تا بتوانیم روی پای خود بایستیم و به امید آمریکا و غرب نباشیم.  

برخی گمان می‌کنند مشکل ما ترامپ است در حالی که این طور نیست.

 بایدن می‌توانست به برجام برگردد اما برنگشت، ترامپ هم که خود خارج شده بود قطعا برنخواهد گشت.  

مشکل ما وجود افراد و جریان غربگرا در داخل کشور است که چهار سال پیش منتظر بودند بایدن بیاید تا مشکلات اقتصادی ایران را حل کند. آنها به مقامات آمریکایی برای حل مشکلات کشور امید بستند.

استاد دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: ما باید به درک این مسئله برسیم که تحریم و فشار آمریکا ادامه‌دار است و کشور باید به گونه‌ای مدیریت بشود که با وجود این فشارها و تحریم‌ها بتواند مشکلاتش را حل کند.

 با صحبت کردن با ترامپ و بایدن و اوباما مشکلات کشور حل نخواهد شد چون دشمنی آنها عمیق‌تر از این حرف‌هاست.

وی افزود: طبق فرموده رهبر انقلاب، کشور باید به سمتی برود که طرف مقابل در حوزه اقتصادی نتواند اثرگذار باشد.  

ایزدی تاکید کرد: توجیه و اقناع افکار عمومی و راه‌اندازی دیپلماسی عمومی در این مسیر بسیار مهم است که مشهد می‌تواند در این زمینه شروع کننده باشد.

منبع: آستان نیوز

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.